Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal van 2024 haar omzet en winst zien groeien. Dit meldt de verfproducent naar aanleiding van de presentatie van haar kwartaalcijfers.

Kostenbesparing
Het concern meldt te hebben geprofiteerd van onder meer kostenbesparingen en lagere grondstofkosten. Het bedrijf boekte in de eerste drie maanden een organische omzetgroei van 2% tot 2,64 miljard euro. Deze groei is het gevolg van volumegroei en margeverbetering.
Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) steeg 19%, van 305 miljoen euro in het eerste kwartaal vorig jaar naar 363 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar.

Marktkansen
Voor het hele jaar bevestigde AkzoNobel de eerder afgegeven verwachtingen met een ebitda van 1,5 tot 1,65 miljard euro. Het bedrijf meldt zich te richten op verdere groei gebieden waar het marktkansen ziet, in Azië. Daar werd een investeringsproject afgerond in Vietnam, waar vijf nieuwe poedercoatingslijnen werden gebouwd en een productielijn voor producten op waterbasis voor de consumentenelektronicamarkt. In Pakistan werd een fabriek geopend voor de productie van onder meer autolakken.

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.