Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

De ANWB waarschuwt voor het autostoeltje Peg Perego Viaggio Twist + Base Twist, dat in de nieuwe autostoeltjestest de frontale botsproef niet doorstaat,

Afbreken
Tijdens de frontale botsproef met het zitje tegen de rijrichting in komt de Peg Perego Viaggio Twist los van de Base Twist, zo laat de ANWB weten. Het stoeltje vliegt dan door de auto naar voren. Bij de aanrijding breekt een steunpoot af, waarna het zitje in zijn geheel losbreekt van de Isofix-basis. Bij een botsing in de praktijk zou een kind hierdoor ernstig gewond raken.

Levensgevaarlijk
Ook de crashtest met het zitje in de rijrichting levert een levensgevaarlijke situatie op. Bij deze test breekt ook de steunpoot van de Isofix-basis af. Door de kracht van de impact scheurt de plastic behuizing en vliegt de dummy tegen de voorstoel of het dak.

Het Italiaanse Peg Perego is geïnformeerd over de uitkomst en laat weten dat ze de kwestie onderzoeken voordat ze verdere actie ondernemen. Intussen is de distributie opgeschort.

Bekijk hier de video

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.