Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Van Mossel Automotive Group neemt de Belgische Groep Mertens over. Dit maakte het grootste mobiliteitsbedrijf van de Benelux bekend.

Merkenportfolio
Door de overname neemt het Belgische merkenportfolio van Van Mossel toe met de 6 merken van de Volkswagen groep tot 31 automerken. De groep komt daarmee uit op in totaal 44 automerken.
De Groep Mertens telt showrooms op 4 locaties in 3 steden, een breed scala aan tweedehandsvoertuigen onder de erkenning Audi Approved Plus en MyWay en 2 Wondercar carrosserieën. “De overname van de Groep Mertens past perfect binnen Van Mossel’s overname strategie”, aldus Koen Claesen, CEO Van Mossel Belux. “De overname van Garage Mertens betekent een monumentale stap voorwaarts voor Van Mossel België.”

Volkswagen
De Volkswagen merken vertegenwoordigen een aanzienlijk marktaandeel in België. Een aandeel dat Van Mossel tot op heden nog niet kon bewerken. Van Mossel België krijgt met de overname van Mertens het uitzonderlijke vertrouwen van de grootste Belgische autoverdeler D’Ieteren om, naast de bestaande merkenportefeuille van 25 automerken, ook de verdeling van de Volkswagen merken in Sint-Niklaas, Lokeren en Dendermonde op zich te nemen.

Deze monumentale transactie is voorgelegd aan de Belgische mededingingsautoriteit. Een goedkeuring van het overnamedossier wordt begin 2024 verwacht.

 

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.